Bilgi İçin:  0442 342 10 10

Güncel

Cardio

4336 ARTICLE_HITS

Ne kadar kardiyo yapmanız gerektiğinden bahsetmeden önce, kardiyonun neden çok önemli olduğundan bahsedelim. Kardiyovasküler (kalp ve damar) egzersizi basit anlamda kalbinizin atış hızını hedeflediğiniz belirli bir seviyeye (Hedef Kalp Atış Hızı Bölgesi) yükselten bir aktivite içinde olmanız anlamına gelir. Kardiyonun neden çok önemli olduğu aşağıda açıklanmaktadır:

  
  • Kalori yakmanın ve kilo vermenin bir yoludur,
  • Kalbinizi daha güçlü kılar böylece kan pompalamak için daha sıkı çalışmasına gerek kalmaz,
  • Akciğer kapasitenizi arttırır,
  • Kalp krizi, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur,
  • Kendinizi iyi hissettirir,
  • Daha iyi uyumanıza yardımcı olur,
  • Stresi azaltmaya yardımcı olur.

Ben bütün gün anlatmaya devam edebilirim ama asıl meseleyi anlamanız gerek. Sözün kısası: Kilonuzu kontrol altında tutmak ve stresinizi kabul edilen bir seviyeye düşürmek istiyorsanız kardiyoya ihtiyacınız var.

İlk aşamanız;­ne tür aktiviteler yapmaktan hoşlandığınızı belirlemektir. Bunun püf noktası, sizin için neyin erişilebilir olduğu, neyin kişiliğinize uyduğu ve hayatınıza daha rahat uyum sağladığıdır. Eğer dışarı çıkmayı seviyorsanız, koşmak, bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak size uygun seçeneklerdir.

Spor yapmayı seviyorsanız, sabit bisikletler, eliptik aletler, koşu bandı, kürek makineleri, basamaklar ve bunlara benzer diğer aletler ile çalışabilirsiniz. Evde egzersiz yapmak için, birçok egzersiz videosunu izlemeyi deneyebilirsiniz ve evde mükemmel bir antrenman için fazla ekipmana ihtiyaç duymazsınız.

Unutmayın;­henüz ne tür aktivite yapmaktan hoşlandığınızı bilmiyor olabilirsiniz, bunlar da deneyimin bir parçasıdır. Bu yüzden denemekten korkmayın, eğer işe yaramazsa başka bir şeye yönelebilirsiniz. Kalp atış hızınız Hedef Kalp Atış Hızınızın Seviyesinde olduğu sürece yaptığınız herhangi bir aktivite size yararlı olacaktır.

Hatırlayın:

  • “En iyi” kardiyo (kalp egzersizi) diye bir şey yoktur. Yapmaktan keyif aldığınız ve kalp atış oranınızı gereken seviyeye uyduran herhangi bir egzersiz sizin için en iyisidir.
  • Ne yaptığınız değil, ne kadar sıkı çalıştığınız önemlidir. Eğer bu şekilde yapmazsanız herhangi bir egzersiz de sizin için zorlayıcı olabilir.
  • Zevk aldığınız şeyi yapın. Spor antrenmanlarını sevmiyorsanız, kendinizi koşu bandında zorlamayın. Sosyal olmaktan hoşlanıyorsanız, fitness gruplarına katılabilir ya da bir arkadaşınızla yürüyüş kulüplerine gidebilirsiniz.
  • Haftada en az üç gün yapabileceğiniz bir aktivite seçmeye özen gösterin.
  • Esnek olun ve rahat olduğunuz egzersizde kendinizi geliştirmekten korkmayın.

İletişim

 Çelebi Spor Kompleksi

Adnan Menderes Mah. Kosova Cad. Yıldızkent Girişi Kuğulu Park Altı Özel Güneş Koleji Karşısı
Yıldızkent-Palandöken Erzurum

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   0442 342 10 10

Kampanyalardan Haberiniz Olsun